دوره 1، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 136-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Malakoutikhah Z, Safian M. The Gabriel Marcel on Inauthenticity; a Critical Study. jpt 2021; 1 (2) :119-136
ملکوتی‌خواه زهره، صافیان محمدجواد. بررسی مؤلفه‌های بی‌اصالتی از دیدگاه گابریل مارسل. اندیشۀ فلسفی. 1400; 1 (2) :119-136

1- گروه فلسفه، دانشکده ادبیات، دانشگاه علامه‌طباطبایی، تهران، ایران ، zohremalakooti@yahoo.com
2- گروه فلسفه، دانشکده ادبیات، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (2058 مشاهده)
تصوری که از ویژگی‌های انسان غیراصیل در اندیشه مارسل مطرح می‌شود، حول محور مؤلفه‌هایی چون برقراری نسبت «من/او»یی با دیگران، عدم آمادگی و گشودگی در ارتباط با سایرین و حضور در قلمرو «داشتن» شکل می‌گیرد. به همین منظور، روشن خواهد شد که آدمی با برقراری ارتباط «من/تو»یی، حضور در دسترس انسان‌های دیگر و تقرّر در عرصه «بودن» اصالت می‌یابد، لیکن با بررسی اندیشه‌های مارسل مشخص شد که تسلط علم و تکنولوژی بر انسان‌ها زمینه را برای شکل‌گیری یک جامعۀ توده‌ای فراهم کرده و در ادامه، نگاه کارکردی بر انسان را شدت می‌بخشد و در نتیجه همه این عوامل، بر شدت و سرعت غیراصیل‌شدن انسان معاصر می‌افزاید. در این پژوهش که با هدف تبیین عوامل اصالت و بی‌اصالتی از نگاه مارسل صورت گرفت، روشن شد که وی معتقد است انسان برای خروج از عدم‌تاصل باید بتواند آزادانه انتخاب کند، مسئولیت آن را بپذیرد، با راز ارتباط برقرار کرده و از ویژگی‌هایی همچون عشق، وفاداری، ایمان و امید برخوردار باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فلسفۀ دین (قاره‌ای)
دریافت: 1399/5/22 | پذیرش: 1399/11/22 | انتشار: 1400/11/19
* نشانی نویسنده مسئول: دانشکده ادبیات، دانشگاه علامه‌طباطبایی، تهران، ایران