دوره 2، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 103-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleimani N, Hesamifar A, Fath Taheri F, Peek Herfe S. Analyzing and Examining the Epistemological Foundations of Ethics in Richard Rorty's Philosophy. jpt 2022; 2 (2) :81-103
سلیمانی نبی‌الله، حسامی‌فر عبدالرزاق، فتح طاهری علی، پیک‌حرفه شیرزاد. تحلیل و بررسی مبانی معرفت‌شناختی اخلاق در فلسفه ریچارد رورتی. اندیشۀ فلسفی. 1401; 2 (2) :81-103

1- گروه فسلفه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران ، n.soleimani2015@gmail.com
2- گروه فسلفه، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران

نقد تاریخ فلسفه و معرفت‌شناختی قطعا جسارتی بزرگ می‌خواهد، چرا که آثار و تبعات آن می‌تواند خطرناک باشد. زمانی که از هرگونه موجود متافیزیکی و فرا انسانی و به طور کل، تبیین هرگونه مبحث معرفت‌شناختی در تشریح راهبرد دانشی خود چشم‌پوشی کنیم، آنگاه نتیجه کار می‌تواند به سمت نیهیلیسم و پوچ‌گرایی و بی‌نظمی و آنارشیسم سوق پیدا کند که می‌تواند برای فرد و جامعه خطرناک و سمی باشد. در حالی که انتظار داریم در فلسفه رورتی با چنین اندیشه پوچ‌گرایانه‌ای روبه‌رو شویم، وی مدعی است که چنین نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد و درصدد لذت، شادکامی و خوشبختی برای انسان هست؛ زیرا اگر چه دیگر صحبت از حقیقت و خیر مطرح نیست ولی با گسترده‌تر کردن هرچه بیشتر همبستگی بین "ما"های انسانی درصدد تغییر این جاده و سوق به سمت اتوپیای انسانی است. هدف ما از نگارش این مقاله بررسی و تحلیل جایگاه مبانی معرفت‌شناختی اخلاق در اندیشه رورتی است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فلسفۀ اخلاق (تحلیلی)
دریافت: 1400/10/7 | پذیرش: 1401/2/10 | انتشار: 1401/8/10