دوره 3، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 45-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Ainechi R, Khandaqi J. Comparison of the Concept of Perfection in the Definition of Beauty from the Perspective of Avicenna and Aquinas. jpt 2023; 3 (1) :33-45
URL: http://jpt.modares.ac.ir/article-34-64869-fa.html
آینه‌چی ریحانه، خندقی جوادامین. مقایسه مفهوم کمال در تعریف زیبایی از منظر ابن‌سینا و آکویناس. اندیشۀ فلسفی. 1401; 3 (1) :33-45

URL: http://jpt.modares.ac.ir/article-34-64869-fa.html

1- گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران
2- گروه ادبیات نمایشی، دانشکده هنر، موسسه آموزش عالی فردوس، مشهد، ایران
چکیده:   (992 مشاهده)
تعریف زیبایی یکی از مهم‌ترین مسایل در زیباشناسی فلسفی است. فیلسوفان مشائی در تعریف زیبایی، مفهوم «کمال» را به‌عنوان یکی از عناصر اصلی تعریف آورده‌اند یا به آن اشاره دارند. این پژوهش، پس از تبیین دیدگاه ابن‌سینا و آکویناس در این زمینه، به این پرسش می‌پردازد که جایگاه مفهوم کمال در تعریف زیبایی آن دو چیست؟ این پژوهش توصیفی-تحلیلی است. در گردآوری، از روش کتابخانه‌ای و در تحلیل، از روش کیفی بهره می‌برد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که زیبایی در دیدگاه هر دو فیلسوف در ارتباط با محسوسات و مجردات مطرح است. در دیدگاه ابن‌سینا، کمال محسوسات باید سه عنصر زیباشناسی حُسن نظم، حُسن تالیف (ترکیب) و حُسن اعتدال را در خود داشته باشند. آکویناس نیز از مفاهیم لذت، تناسب و وضوح در تعاریف خود استفاده می‌کند. می‌توان این عناصر در تعاریف زیبایی را به نوعی در ارتباط با مفهوم کمال ثانی ارزیابی کرد.

واژه‌های کلیدی: زیبایی، کمال، لذت، ابن سینا، آکویناس
متن کامل [PDF 923 kb]   (881 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3 مشاهده)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: متافیزیک (باستان)
دریافت: 1401/7/25 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1401/12/19
* نشانی نویسنده مسئول: مشهد، خیابان کلاهدوز، موسسه آموزش عالی فردوس، گروه ادبیات نمایشی.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات